« Bankboken

Så klarar du din budget i januari

Januari är den månad som är allra tuffast ekonomiskt för många. Det eftersom att det nyss varit jul och nyår och då brukar det gå åt en hel del pengar. Det är utgifter som julmat, julklappar med mera, samt att det ofta är nu som räkningarna för barnen fritidsaktiviteter kommer. Januari känns ofta lång och fattig. Dock kan du se denna månad som en ny start. Du kan se över din ekonomi, summera utgifter med mera. Passa även på att se över dina kontrolluppgifter inför deklarationen.

Se över helheten med inkomster, utgifter, lån, räntor och så vidare. Det kanske finns saker att göra, som att lägga om lån, ändra på ditt sparande med mera.

Klara av januari månad

Du kan klara av januari genom att skära ner på onödiga saker. Gör matlåda till jobbet, rester av julmaten går att laga ny mat på! Passa även på att att rensa förråden och garderoberna och sälja för att få lite extra pengar. Se även till att göra en budget om du inte redan har en sådan. 

Är det så att du har det väldigt tufft ekonomiskt denna månad, svåret att betala räkningar, så be om anstånd. Eller om du kan få dela upp betalningarna. 

I januari är det läge att så att säga leva enkelt. Du kan äta enkelt, som mycket rotfrukter och frukt och grönt som affärerna brukar prissänka ordentligt i januari. Göra saker som inte kostar pengar, som promenader eller gratisaktiviteter. 

2 Jan 2020