« Bankboken

Spara pengar långsiktigt

Det finns en mängd sätt att spara pengar på, och att spara, det är bra. Tänkte gå igenom ett par sparformer här som du kan satsa på om du vill ha ett långsiktigt sparande. 

Sparkonto

Om du inte vill ta allt för stora risker, då är det enklast att du skaffar dig ett sparkonto med bra ränta. Det är bättre alternativ än att välja korta räntefonder som kostar i förvaltningsavgift. Idag finns det många olika former av sparkonton att välja på. Det är smartast att använda ett konto med insättningsgaranti så har du ett bra lågrisksparande, men, det ger dig en låg avkastning. Du som vågar, du kan spara i andra former, där du inte har en insättningsgaranti, men kan få ränta från 6,5% och uppåt

Investeringssparkonto och investmentbolag

Ett bra alternativ till räntesparande är ISK, eller investeringssparkonto som det heter. Det kan även vara bra att börja investera i aktier på börsen. Det kan ge dig bra mycket mer i avkastning men det är även en högre risk. 

Aktier

Att köpa aktier är både att spara, men samdigt att investera. Det finns en del risker med att aktierna kan gå ner så att värdet sjunker på dem. Det gäller att vara insatt i det hela på ett bra sätt.

Trading

Trading är även det ett sätt att investera pengar och att då hålla koll på guldpris eller valuta med mera är något som kräver att du är insatt. På FxForex kan du lära dig allt om detta!

9 Mar 2020